Thursday, October 10, 2019

Linnéuniversitetet söker 'Universitetslektor i miljövetenskap'

Hej,

Linnéuniversitetet söker en universitetslektor i miljövetenskap.

Sprid gärna till kollegor du/ni tror kan vara intresserade.

Universitetslektor i miljövetenskap

Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Institutionen för biologi och miljövetenskap är en del av Fakulteten för hälso- och livsvetenskap. Forskningsverksamheten inom denna tvärvetenskapliga avdelning omfattar klimatforskning, miljökemi, förorenad mark, riskbedömning, miljömanagement, paleoekologi, miljöteknik, akvatisk ekologi, cell- och organismbiologi, evolutionsbiologi, mikrobiologi, samt zoonotisk ekologi.

Ämnesområde för befattningen: Miljövetenskap

Placeringsort tillsvidare: Kalmar

Anställningens omfattning: Tillsvidareanställning 100 %, sex månaders provanställning tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning:

Vi söker en universitetslektor som ska bidra till att förstärka och utveckla undervisning och forskning inom institutionens miljövetenskapliga verksamhet. Arbetsuppgifterna kommer att innehålla undervisning på grund- och avancerad nivå, inklusive handledning och examination av projekt och självständiga arbeten. Undervisningen bedrivs främst inom grundutbildningsprogrammet Miljöanalytiker, magisterprogrammet Miljöriskanalys samt masterprogrammet Environmental Science and Sustainability, både på distans och campus. I arbetsuppgifterna ingår administration kopplad till undervisning, kursansvar och kursutveckling. Som universitetslektor är forskning en viktig del i tjänsten och vi söker en person som kan utveckla forskning inom det miljövetenskapliga forskningsområdet i samklang med befintlig forskning vid institutionen. Under de två första åren av anställningen kan upp till 40 % forskningstid garanteras. Till en lektors uppgifter hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid högskolan.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Enligt Linnéuniversitetets anställningsordning gäller att den pedagogiska skickligheten ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning, som handledning och examination.

För behörighet till denna anställning krävs dessutom:

dokumenterad pedagogisk skicklighet inom undervisning, examination och kursutveckling på högskola

dokumenterad pedagogisk skicklighet vid handledning av studenter på grund- och avancerad nivå

en aktiv forskningsprofil i miljövetenskap, med förmåga att självständigt attrahera externa forskningsanslag i konkurrens

god förmåga att arbeta både individuellt och samarbeta i lärarlag

förmåga att bidra till en god arbetsmiljö för kollegor och studenter

förmåga att formulera sig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande för anställningen är:

dokumenterad erfarenhet av att arbeta med distansundervisning, digitalt lärandestöd och lärplattformar.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla.

Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten.

När universitetet anställer nya lärare ska de sökande väljas, som genom en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten.

Kontaktpersoner:

Dekan Ian Nicholls, tel: +46-(0)480-44 62 58, (ian.nicholls@lnu.se);

Prefekt Per-Eric Betzholtz, tel: +46-(0)480-44 62 38, (per-eric.betzholtz@lnu.se);

HR-partner Stiina Salmgren, tel: +46-(0)480-44 64 06, (stiina.salmgren@lnu.se);

Fackliga företrädare nås via universitetets växel: +46-(0)772-28 80 00.

 

Sista ansökningsdag:  2019 11 04

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen. Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer - Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen. Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Ansök här:

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=4639&rmlang=SE

Cheers,

Anders F.

 

************************************************
Anders Forsman
Professor evolutionary ecology
Center for Ecology and Evolution in Microbial Systems, EEMiS
Department of Biology and Environmental Science
Linnaeus University

Visiting address: Norra Kajplan 6
392 31 Kalmar
Sweden

e-mail:
Anders.Forsman@lnu.se
phone: +46-(0)480-446173
cellular phone: +46-(0)706-272738

Skypename: professorandersforsman


Personal Websites:
https://lnu.se/en/staff/anders.forsman/


EEMiS:
https://lnu.se/en/research/searchresearch/linnaeus-university-centre-for-ecology-and-evolution-in-microbial-model-systems/

 

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Anders_Forsman

 

Google Scholar: http://scholar.google.se/citations?user=ejUJ5N8AAAAJ

**************************************************